Magazine Family Thailand, Maleisië & Singapore
-
Kaschef Rogier van Vugt van de Hortus botanicus Leiden vertelt over de weelderige natuur van de Cameron Highlands, één van de bijzonderste natuurparken van het Maleise vasteland. Van vleesetende bekerplanten, tot stinkende doerians en parasitaire bloemen. Rogier legt uit wat er bijzonder is en waar je op moet letten.
-
Op reis staan culturele hoogtepunten en het grote wildlife vaak centraal. De flora komt voor velen op de tweede plaats, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Als je goed kijkt naar planten en bloemen gaat er een wereld voor je open, maar dan moet je wel weten waar te kijken. Kaschef Rogier van Vugt legt uit wat er bijzonder is aan de wereld van planten, en vertelt ons ook hoe de bijzondere collectie van de Hortus botanicus Leiden tot stand is gekomen. Wat blijkt: reizen speelt een belangrijke rol.
-
Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.
-
Geuren, daar begint het mee. Stap in Bangkok de straat op en etensgeuren komen je tegemoet. Lekkere geuren, indringende geuren, en boven al die o zo on-hollandse geur van gefermenteerde vis. Soms wat heftig maar tegelijkertijd sensueel, verleidelijk, bedwelmend. Wat ontbreekt is de pittigheid,die andere pijler onder de Thaise keuken. Die kun je niet ruiken, maar moet je proeven.