Bekijk de Rondreis Madagaskar, 24 dagen van Djoser

Rondreis Madagaskar 24 dagen

Unieke flora en fauna op het rode eiland

Vanaf € 3.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Door haar geïsoleerde ligging als eiland ver van het vaste land van Afrika beschikt het intrigerende Madagaskar over een unieke flora en fauna. In beroemde nationale parken als Tsingy de Bemaraha, Isalo en Ranomafana gaan we op zoek naar Madagaskar’s bekendste bewoners; de lemuren. Vergaap je aan de diverse landschappen, bijzondere vegetatie en bizarre insecten die je overal tegenkomt. Het land kent een interessante geschiedenis, waarin Portugezen, Engelsen, Nederlanders en Fransen een rol hebben gespeeld. De bevolking houdt vast aan eeuwenoude taboes en Aziatische invloeden zijn overal aanwezig. Anakao biedt mooie stranden en goede duik- en snorkelmogelijkheden. 

Daarom Djoser

  • 2 tijdbesparende binnenlandse vluchten
  • 3-daagse excursie met terreinwagens naar Tsingy de Bermaraha
  • Bezoek aan de mooie Avenue des Baobabs
  • Trekking in Isalo nationaal park met dragers en maaltijden
  • Strandverblijf Anakao obv. half pension
  • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Madagaskar, 24 dagen
  1. Amsterdam - Antananarivo
  2. aankomst Antananarivo
  3. Antananarivo - vlucht naar Morondava
  4. Morondava - Bekopa
  5. Bekopaka, bezoek Kleine Tsingy
  6. Bekopaka, bezoek Grote Tsingy
  7. Bekopa - Kirindy private reserve
  8. Kirindy private reserve - Morondava
  9. Morondava - Avenue de Baobabs - Miandrivazo. boottocht
  10. Miandrivazo - Antsirabe
  11. Antsirabe - Ranomafana nationaal park
  12. Ranomafana nationaal park
  13. Ranomafana nationaal park - Park Anja - Ranohira
  14. Ranohira - trekking Isalo nationaal park
  15. Isalo NP - Ranohira
  16. Ranohira - Ifaty
  17. Ifaty - Tulear - boot naar Anakao
  18. Anakao
  19. Anakao
  20. Anakao - Tulear - vlucht naar Antananarivo
  21. Antananarivo - Andasibe, Périnetreservaat
  22. Andasibe, bezoek Périnetreservaat
  23. Andasibe, Périnetreservaat - Antananarivo - vlucht Amsterdam
  24. Aankomst - Amsterdam

Reisbeschrijving

Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar

Dag 1. Amsterdam - Antananarivo
Dag 2. aankomst Antananarivo

Antananarivo is gebouwd op twaalf heuvels, die die op sommige plekken door brede trappen met elkaar worden verbonden. Ze leent zich prima voor zwerftochten door de karakteristieke oude wijken als Isoraka met kerken, pleintjes en steegjes. Behalve Aziatische en Afrikaanse invloeden kom je in de oude bovenstad overblijfselen tegen uit de Frans koloniale tijd. We verblijven in een centraal gelegen hotel, afhankelijk van de vlucht ben je in de gelegenheid om de stad te verkennen. De ruïnes van het koninklijk paleis, de Rova zijn zeker een bezoek waard. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de stad. Op de Marche de la Digue wordt van alles verkocht en kijk je je ogen uit. 

Zeil met vissers in een piroque naar Betania

Dag 3. Antananarivo - vlucht naar Morondava
Dag 4. Morondava - Bekopa - Tsingy de Bermahara

Madagascar Rode huisjesEen binnenlandse vlucht brengt ons naar het aan de kust gelegen Morondava. Hier is bij het stadstrand aan de ‘boulevard’ te zien hoe vissers hun vangst binnenhalen en vrouwen de was doen of maaltijden bereiden. Nieuwsgierige kinderen vragen naar je naam. Bij belangstelling kunnen we met vissers een tocht maken per piroque naar het schiereiland en het vissersdorp Betania. Een piroque is een eenvoudige houten kano met een of twee houten drijvers aan beide kanten. De huizen op Betania zijn gemaakt van riet en bamboe. We bekijken hier het schooltje en de kerk en genieten van vers gevangen vis. 

Balanceren over hangbruggen in Tsingy de Bemaraha

Dag 5. Bekopaka, bezoek Kleine Tsingy
Dag 6. Bekopaka, bezoek Grote Tsingy

De volgende dag rijden we met terreinwagens naar Bekopaka, van waaruit we het nationale park Tsingy de Bemaraha bezoeken, dat met zijn geërodeerde karstlandschap wereldfaam geniet. Gedurende de lange rit springen de erotisch gedecoreerde graftomben in het oog, evenals de vele baobabbomen. Over zandwegen rijden we noordwaarts. Met kleine pontjes worden onze wagens op twee plekken over een rivier gezet. Het op de Unesco-Werelderfgoedlijst vermelde nationaal park vormt een belangrijke verblijfplaats voor een aantal zeldzame diersoorten.

In deze mooie omgeving maken we de volgende twee dagen wandelingen door de Kleine – en/of Grote Tsingy waarbij we op zoek gaan naar lemuren en andere bijzondere bewoners, maar vooral genieten van het speciale landschap. Tijdens wandelingen valt de bijzondere vegetatie op en speuren we naar maki’s, vogels, vleermuizen en kameleons Dit afgelegen park kent twee delen:

Petit Tsingy, waar we op zoek gaan naar de bijzondere plant- en diersoorten en we tevens een kanotocht kunnen maken op de Manambolorivier. De wandelingen in dit park vergen wat klauter- en klimwerk, maar zijn over het algemeen goed te doen.

Grote Tsingy, het bekendste deel, vooral om zijn hangbrug over de Tsingy spitspunten. Om dit deel te bezoeken hebben we klimgordels nodig die bij de entree worden uitgedeeld. Deze wandeling is pittig te noemen en men moet hier zeker geen hoogtevrees hebben.

Op zoek naar de zeldzame fossa in Kirindy

Dag 7. Bekopa - Kirindy private reserve
Dag 8. Kirindy private reserve - Morondava
Dag 9. Morondava - Avenue de Baobabs - Miandrivazo

Hierna rijden we de lange weg terug richting Morondava. We overnachten nabij het Kirindy Woud. Hier kan een leuke nachtwandeling worden gemaakt en in de ochtend nog een wandeling. In Kirindy, een voormalig Zwitsers onderzoeksstation, komen twee diersoorten voor die elders op Madagaskar inmiddels niet meer worden waargenomen, de fossa, een kleine katachtige, en de reuzenrat. Het park kent daarnaast 8 verschillende dag en nachtlemuren, waaronder de elegante sifaka’s.

Baobabs spelende kinderen MadagascarVoordat we Morondava binnenkomen passeren we de beroemde Avenue de Baobabs, een groep 800 jaar oude baobabbomen die mooi aan weerszijden van de zandweg gesitueerd zijn. Je vindt hier maar liefst drie van de zeven verschillende soorten baobabs die het eiland rijk is. Na een fotostop rijden we verder naar Miandrivazo. In de middag maken we hier een ontspannen boottocht op de Mahajilorivier. We komen daarbij veel dorpelingen in piroques tegen en kunnen het dagelijks leven aan de oevers gadeslaan.

’s Nachts op zoek naar lemuren in Ranomafana nationaal park

Dag 10. Miandrivazo -Antsirabe
Dag 11. Antsirabe - Ranomafana nationaal park
Dag 12. Ranomafana nationaal park
Dag 13. Ranomafana NP - Park Anja -Ranohira

Antsirabe kent door haar hoge ligging in het Ankaratragebergte een aangenaam klimaat. Het stadje kent enkele fraaie koloniale gebouwen en is bekend vanwege haar thermische bronnen. Hier leven de Merina in hun typische bakstenen huizen. Onvermijdelijk eindigt je stadswandeling in een kleurrijke pousse-pousse, een door mankracht voortgetrokken riksja.

Eeen lange reisdag brengt ons in het mooie regenwoud Ranomafana. Dit park werd na de ontdekking van de zeldzame gouden bamboelemuren opgericht. Het nationale park wordt doorsneden door een kolkende rivier, die zich in het oerwoud in de diepte stort. Je hebt hier de keuze uit verschillende wandelingen waarlangs je onder begeleiding van een gids op zoek gaat naar de ringstaart mangoest, diadeemsifaki, de roodbuiklemuur en de gouden bamboelemuur. Ook kun je hier tientallen vlindersoorten en bijzondere vogels tegenkomen. Liefhebbers kunnen tegen de avond deelnemen aan een avondwandeling langs het park, waarbij wordt uitgekeken naar muislemuren en andere typische nachtdieren.

En route naar Ranohira maken we een stop bij het Anja Community Reserve, een natuurreservaat dat wordt beheerd door de lokale gemeenschap. Op initiatief van de lokale bevolking werd met hulp van UNDP een reservaat opgericht om verdere ontbossing van het subtropische bos een halt toe te roepen. Met een lokale gids kunnen we hier een mooie wandeling maken tot aan de voet van een gebergte waarin zich grotten bevinden alwaar uilen en vleermuizen zich ophouden. De ringstaart maki’s lijken zich nergens aan te storen en laten zich hier makkelijk fotograferen.

Via indrukwekkende zwarte granietformaties met bijzondere begroeiing zakken we af richting Ihosy, de hoofdstad van de Bara. Na een steile klim bereiken we hun steppeachtig weidegebied, het Horombe-plateau. De Bara verenigen hun Maleisisch-Polynesische oorsprong met sterk Afrikaanse invloeden. Vee is belangrijk voor de status van de Bara-man. Hoe meer zeboes (bultrunderen) hij bezit, hoe hoger zijn positie op de maatschappelijke ladder. Aan het eind van de dag bereiken we Ranohira, onze uitvalsbasis voor het Isalo-gebergte.

Trekking in Isalo nationaal park

Dag 14. Ranohira - trekking in Isalo nationaal park
Dag 15. Isalo nationaal park - Ranohira

Madascar canyon isaloVanuit Ranohira verkennen we het Isalo nationaal park te voet. De beelden lopen uiteen van uitgestrekte vlaktes tot klassieke wildwestlandschappen. Met een gids en dragers trekken we door het park. Vanwege het ruige landschap, waarin we regelmatig stijgen en dan weer dalen, is de tocht pittig te noemen.

Hoogtepunten zijn de zandsteenformaties die door erosie bijzondere vormen hebben gekregen: de Piscine Naturelle, een aantrekkelijk ‘natuurlijk zwembad’ in de vorm van een diepgroene poel omlijst met weelderige exotische begroeiing, en de Canyon des Singes, een kloof waar je kans loopt verschillende soorten lemuren te zien, bijvoorbeeld de beroemde ringstaartmaki’s. We slaan onze tenten op voor een overnachting in het park. Voor de maaltijden wordt gezorgd. De volgende ochtend maken we in de omgeving nog een korte wandeling voordat we afdalen en het park verlaten in de richting van Ranohira.

Typische baobabs en stekelvegetatie nabij Ifaty

Dag 16. Ranohira - Tulear

Madagaskar Ile Sainte Marie marktvrouw DjoserWe reizen vroeg in de ochtend zuidwaarts richting Tulear. Het landschap wordt steeds droger. We komen langs een palmenvallei en zien de typisch Afrikaanse apenbroodboom of baobab. De Mahafaly, een traditionele stam die nog veel aan voorouderverering doet, maakt prachtig versierde graven met afbeeldingen die episodes uit het leven van de overledene voorstellen.

We overnachten in de havenstad Tulear om de volgende ochtend met de boot naar Anakao te varen. 

Anakao; verblijf in bungalows aan zee

Dag 17. Tulear - boot naar Anakao
Dag 18. Anakao
Dag 19. Anakao - Tulear - Ifaty

Bultrus Waslvia MadagascarDe boot brengt ons naar het vissersdorp Anakao. We overnachten hier in een ecolodge op basis van halfpension. De charmante bungalows liggen direct aan de kust en bieden een fantastisch uitzicht op de turkoois blauwe zee. Anakao heeft een prachtig zandstrand en voor de kust liggen hier koraalriffen met een uitbundige onderwaterwereld. Een prachtige plek om te ontspannen na deze rondreis. Het kleine eiland Nosy Ve voor de kust is een prima locatie om te snorkelen of om vogels te spotten. Tussen eind juli en medio oktober kun je uitkijken naar migrerende bultrug walvissen die hier door de zeestraat trekken. Boottochten om deze walvissen te observeren kunnen via de lodge worden geboekt.

Een dagexcursie is mogelijk naar het 50 kilometer landinwaarts gelegen nationaal park Tsimanampetsotsa. Het park kent enkele endemische baobabsoorten en een twee kilometer lang sodahoudend meer, dat een pleisterplaats vormt voor flamingo’s. Geërodeerd kalksteen heeft enkele grotten doen ontstaan waar lemuren en schildpadden komen drinken.

We gaan met de boot terug naar Tulear. Eenmaal in Tulear rijden we nog zo’n 30 minuten noordwaarts naar het vissersdorp Ifaty. Het achterland van deze kuststreek bestaat uit halfwoestijn met een unieke als ‘spiny forest’ bekende stekelvegetatie. Na de lunch heb je de mogelijkheid dit bos te bezoeken. Enkele soorten zoals de Didierea en kruikbaobabs zijn hier inheems en door hun bizarre vormen zeker fotogeniek. 

Indringende roep van de Indri in Perinet reservaat

Dag 20. Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo
Dag 21. Antananarivo - Andasibe, bezoek Périnetreservaat
Dag 22. Andasibe, bezoek Perinetreservaat
Dag 23. Andasibe, Perinet NP - Antananarivo -vlucht Amsterdam
Dag 24. aankomst Amsterdam

Na ons ontspannen verblijf keren we per boot terug naar Tulear, van waar we terugvliegen naar Antananarivo. We reizen de volgende dag, na een overnachting nabij Antananarivo, oostwaarts naar Andasibe. Hier bevindt zich één van de oudste en bekendste reservaten nationaal parken van het eiland Analamazaotra, beter bekend onder de naam Périnet. We overnachten hier in huisjes die mooi gelegen zijn aan de Analamazaotra-rivier. Aan de overkant van het water ligt het reservaat.

De indri is Madagaskars grootste lemurensoort, die zich vaak hoog in de bomen ophoudt. Je kunt deelnemen aan een nachtelijke wandeling om op zoek te gaan naar typische nachtdieren als de vertederende muis- en dwerglemuren. Vergeet niet je zaklantaarn mee te nemen!

De volgende dag trekken we in de ochtend onder begeleiding van een parkgids verder het dichte woud in om de bijzondere flora en fauna nader te bekijken. Met enig geluk kun je mooi gekleurde kameleons of één van de bijzondere vogelsoorten die hier voorkomen op de gevoelige plaat vastleggen. De volgende ochtend vertrekken we vroeg voor de terugrit naar Antananarivo, vanwaar terugvliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Madagaskar immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 18 personen.

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
09 mei - 01 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
16 mei - 08 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
13 jun - 06 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale Engelssprekende reisleider.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
18 jul - 10 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
25 jul - 17 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale Engels sprekende reisleider.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
22 aug - 14 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
05 sep - 28 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
26 sep - 19 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
17 okt - 09 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2026

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
22 mei - 14 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
05 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Twee binnenlandse vluchten
  • Vervoer per bus
  • Driedaagse tocht met terreinwagens
  • Boottransfer Tulear – Anakoa vv.
  • Hotelovernachtingen
  • Verblijf in Anakao op basis van half pension
  • Boottocht op de Mahajilorivier.
  • Tweedaagse trekking Isalo nationaal park
  • Drie maaltijden tijdens trekking in Isalo
  • Dragers tijdens trekking
  • Gebruik kampeeruitrusting in Isalo nationaal park
  • Bezoek aan Périnetreservaat
  • Bezoek met terreinwagens aan facinerend Tsingy de Bemaraha
  • Fotostop bij de bekende de Avenue de Baobabs
  • Wandeling in het Kirindy reservaat
  • Bezoek Ranomafana nationaal park
  • Wandeling door Parc D’Anja
  • Ambalavao, bezoek papierfabriek

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, lokale gidsen, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.


Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Madagaskar, 24 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

  • Mooie reis, maar wel lange en vermoeiende reisdagen.

    8,0

  • Een zeer pittige, maar ontzettend mooie reis! Voor mij een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten!

    8,0

  • Mooie reis, mooi maar heel arm land en je ziet zeker alle dieren natuur die je wilt zien. Reis zelf is redelijk zwaar met veel lange reisdagen, zeer slecht wegdek en vaak basic hotels. Soms geen warm water en geen of beperkt stroom. Zeker een reis om te doen maar niet als eerste verre reis.

    7,0

  • Echt een schitterende reis gehad, wel met een aantal intensieve reisdagen, ook gezien de zeer matige wegen in Madagaskar. Maar wat hebben we veel diversiteit in landschappen en dieren gezien! Hotels en lodges waren goed. Hoogtepunten voor mij waren de Tsingy, Boababs en walvis welke omhoog sprong.

    9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de meeste stadjes en dorpen in middenklasse hotels op basis van tweepersoonskamers, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden en zijn sfeervol of karakteristiek voor het land. In de (nabijheid van) nationale parken wordt er overnacht in chalets of bungalows gebouwd van lokale materialen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Antananarivo Chat'o Park
Tsingy Orchidee Bemaraha
Morondava Trecicone
Kirindy Relais de Kirindy
Miandrivazo Princesse Tsiribihina
Antsirabe Hotel Vatolahy
Ranomafna Hotel Manja
Ranohira ITC lodge
Ifaty Bamboo club
Anakoa Lalandaka
Andasibe Feon'ny Ala

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.


  • Hotel Belvedere terras Antananarivo Madagascar
  • Hotel Belvedere kamer Antananarivo Madagascar

    De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  • Hotel Olympe du Bemaraha zwembad Tsingy Madagascar
  • Hotel Olympe du Bemaraha kamer Tsingy Madagascar
  • Princesse Tsiribihina hotel Miandrivazo Madagascar
  • Princesse Tsiribihina hotel uitzicht Miandrivazo Madagascar
  • Princesse Tsiribihina hotel kamer Miandrivazo Madagascar

    Een klamboe is aanwezig indien nodig

  • Princesse Tsiribihina hotel zwembad Miandrivazo Madagascar
  • Hotel Vatolahy Antsirabe Madagascar
  • Hotel Vatolahy kamer Antsirabe Madagascar
  • Hotel Parthenay huisje Manakara Madagascar
  • Hotel Parthenay tuin Manakara Madagascar

    De natuur rondom de accommodaties is vaak uitbundig

  • Calient Beach hotel Tulear Madagascar
  • Calient Beach zwembad Tulear Madagascar
  • Calient Beach hotel kamer Tulear Madagascar
  • Hotel Victory Tulear Madagascar
  • Hotel Victory zwembad Tulear Madagascar

    Diverse verblijven hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  • Hotel Victory kamer Tulear Madagascar
  • Feon'ny Ala Andasibe Madagascar

    In je bungalow in Feon-Y-Alaa hoor je in de ochtend de indringende roep van de Indri

  • Hotel La Crique Ile Saint Marie Madagascar
  • Hotel Atafana huisje Ile Saint Marie Madagascar
  • Hotel Isalo Ranch huisje Madagascar

    In hotel Isalo Ranch overnacht je in eenvoudige bungalows

  • Hotel Isalo Ranch zwembad Madagascar

    Het uizicht over Madagascar is vaak prachtig

  • Hotel Isalo Ranch kamer Madagascar
  • Hotel Isalo Ranch uitzicht Madagascar

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  • Vlucht met

    Turkish Airlines

    Traject

    Amsterdam - Istanbul

    Vertrek

    18:10 - 22:40

  • Vlucht met

    Turkish Airlines

    Traject

    Istanbul - Antananarivo

    Vertrek

    01:50 - 14:35

  • Vlucht met

    Turkish Airlines

    Traject

    Antananarivo - Istanbul

    Vertrek

    16:00 - 05:10*

  • Vlucht met

    Turkish Airlines

    Traject

    Istanbul - Amsterdam

    Vertrek

    07:25 - 09:55

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer een uur later, in de winter is het verschil twee uur.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen op Madagaskar met een comfortabele bus. De infrastructuur op het eiland is eenvoudig, maar het grootste deel van de smalle wegen is geasfalteerd.

Van en naar Tsingy de Bemaraha (dag 4 t/m 7) reizen we over zanderige wegen met vierwielaangedreven auto's. Houd hier rekening met lange reisdagen door de slechte staat van het wegdek. De trajecten Antananarivo - Morondava en Tulear - Antananarivo overbruggen we per vliegtuig.



 

  • Turkish Airlines
  • Madagascar bus vervoersmiddel Djoser

    Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

  • Madagascar bus vervoersmiddel Djoser
  • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser

    Op weg naar Tsingy maken we gebruik van terreinwagens

  • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser
  • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser

    De wegen in het noorden van Madagascar zijn niet geasfalteerd

  • Bus zijkant Madagascar
  • Bus voorkant Madagascar
  • Bus zijkant Madagascar

Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Twee binnenlandse vluchten
  • Vervoer per bus
  • Driedaagse tocht met terreinwagens
  • Boottransfer Tulear – Anakoa vv.
  • Hotelovernachtingen
  • Verblijf in Anakao op basis van half pension
  • Boottocht op de Mahajilorivier.
  • Tweedaagse trekking Isalo nationaal park
  • Drie maaltijden tijdens trekking in Isalo
  • Dragers tijdens trekking
  • Gebruik kampeeruitrusting in Isalo nationaal park
  • Bezoek aan Périnetreservaat
  • Bezoek met terreinwagens aan facinerend Tsingy de Bemaraha
  • Fotostop bij de bekende de Avenue de Baobabs
  • Wandeling in het Kirindy reservaat
  • Bezoek Ranomafana nationaal park
  • Wandeling door Parc D’Anja
  • Ambalavao, bezoek papierfabriek

Excursies

Dorp MadagascarBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een mooie fietstocht over het platteland van Madagaskar. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens de reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Isalo nationaal park, twee daagse trekking in het park olv. een gids. Lunch, dinner en ontbijt is inbegrepen. Gebruik kampeermaterialen inclusief slaapzak. Entreegeld van het park is inbegrepen.
  • Miandravazo, boottocht op de Mahajilorivier. We varen hier langs geïsoleerd liggende dorpjes.
  • Kirindy, bezoek aan Kirindy reservaat, een van de weinige reservaten waar we de schuwe fossa tegen kunnen komen, exclusief entreegeld en gids.
  • Avenue de Baobabs, de meest gefotografeerde plek van heel Madagascar. Tijdens zonsopgang en zonsondergang zijn hier fantastische foto’s te maken.
  • Bezoek aan Tsingy de Bemaraha nationaal park. Exclusief entreegeld en gids.
  • Ranomafana nationaal park, in dit prachtige door een rivier doorsneden park maken we mooie wandelingen op zoek naar lemuren, kameleons en andere woudbewoners. Exclusief entreegeld en gids.
  • Anakao, verblijf op basis van half pension.


    Daarnaast zijn er nog verschillende andere bezienswaardigheden te bezoeken of optionele excursies mogelijk, zoals:

  • In Andasibe kan er ’s nachts een wandeling (van 45 minuten) worden gemaakt aan de rand van Perinet reservaat om typische nachtdieren te spotten.
  • Maak met een pousse-pousse een leuke tocht door Antsirabe, bijvoorbeeld naar de markt of hotel des Thermes. Spreek vooraf de prijs af.
  • Avondwandeling in Ranomafana nationaal park waarbij we op zoek gaan naar kikkers, kameleons, lemuren en de schuwe civetkat.
  • Tijdens het verblijf in Anakao kan er worden deelgenomen aan een excursie naar Tsimanampetsotsa nationaal park.
  • Tussen juni en september worden vanuit de eclolodge in Anakao walvistochten aangeboden om migrerende bultrugwalvissen te observeren.
  • Snorkeltrip naar Nosy Ve een eilandje voor de kust bij Anakao

Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek
  • Een internationale reispas die bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is
  • Visum ter plekke bij aankomst in Antananarivo voor € 35,- 

Geldzaken

In Madagascar wordt er betaald met de Ariary. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: met bankpas niet mogelijk, uitsluitend bij aankomst op luchthaven. 
Contant: euro’s, coupures kleiner dan € 100,-.  
Creditcards: worden alleen geaccepteerd in luxe hotels (alleen Visa).
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 225,- per persoon per week. 
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Je boekt bij Djoser je reis op basis van logies, dus kun je op eigen gelegenheid de keuken van Madagaskar ontdekken. Aan het einde van de reis verblijven we aan het prachtige strand van Anakao. In de ecolodge waar we overnachten, is tijdens je verblijf het ontbijt en diner inbegrepen in de reissom.

Rijst is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en specialiteiten zijn romazava (een stoofpot van rundvlees en groenten), ravitoto (stoofpot van varkensvlees en maniok) en pittige sausjes als rougaille (van tomaat, gember, ui, citroen en hete pepers) of achards (een hete groentencurry). Soep is ook in verschillende variaties verkrijgbaar, waaronder Chinese. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum), ook wel gebruikt als aanduiding voor een man met succes bij de vrouwen. Oktober tot december is het seizoen van de ananas, lychees, mango, bananen en aardbeien. Verder kom je abrikozen, appels, perziken en peren tegen.

Lekker zijn de kartonnen bekertjes yoghurt die je op straat kunt kopen. Ook de moeite waard om te proberen is kaas uit de zuidelijke hooglanden, verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder een bijzonder smakelijke peperkaas.

Coca Cola, Fanta, Sprite en mineraalwater zijn in Madagaskar overal verkrijgbaar. De grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier kun je makkelijk met iemand delen. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes en desgewenst over betrouwbare straatstalletjes. De meeste hotels hebben leuke restaurants, de ene keer is de specialiteit vis, de andere serveert pizza of Chinees.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP (diffterie, tetanus, polio) en Hepatitis A
- malariatabletten

Let goed op wat je eet. Ook raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Zorg verder dat je tijdens de reis voldoende rust neemt en voldoende eet en drinkt. Een goede conditie levert een belangrijke bijdrage aan je vakantieplezier!

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Doordat Madagaskar zich van noord naar zuid over een grote lengte uitstrekt, heeft het eiland een erg gevarieerd klimaat. Ook de grote hoogteverschillen zijn uiteraard van invloed. Op onze reisroute loopt het droge seizoen van april tot en met november. In de winter, van juni tot en met augustus, variëren de temperaturen van een maximum van 30°C aan de kust (hoger komt ook voor) tot 25°C op de hogere plateaus.

In grote lijnen duurt het regenseizoen van november tot april, maar ook hierin komen grote verschillen voor tussen hoger en lager gelegen gebieden. Op het zuidelijk deel van het eiland, waar de reisroute zich grotendeels afspeelt, regent het over het algemeen alleen in december en januari.

Madagaskar bestrijkt 1600 kilometer van noord naar zuid en 650 kilometer noordwest op het breedste deel. De inwoners stammen voornamelijk af van Maleisisch-Polynesische zeelieden die zich zo’n 1500 jaar geleden op het eiland vestigden.

De overheersende bevolkingsgroep is de Merina, die voornamelijk in de centrale hooglanden woont, maar er zijn nog zeventien officieel erkende ‘bevolkingsgroepen’, allemaal met hun eigen cultuur en territorium. De officiële taal in Madagaskar is het Malagasy, maar vooral in de steden wordt over het algemeen goed Frans (de tweede officiële taal) gesproken. Engels is de derde nationale taal, maar wordt maar door een beperkt aantal mensen beheerst.

Het landschap varieert van woestijn tot regenwoud, van hoogvlakte tot tropisch eiland. Begroeiing en diersoorten hebben zich geïsoleerd ontwikkeld, waardoor er heel wat bijzondere soorten op het eiland voorkomen. Tegelijkertijd worden de meeste van die soorten ernstig bedreigd omdat het oorspronkelijk leefmilieu in hoog tempo wordt platgebrand en in cultuur gebracht. Het toerisme op Madagaskar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met de nabij gelegen Seychellen, Mauritius of Oost- en Zuid-Afrika.

Reisbegeleiding en gidsen

De meeste reizen worden begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider en sommige door een lokale Engelssprekende reisbegeleider. Bij vertrekdata/prijs kun je zien op welke data er lokale Engelssprekende reisbegeleiding mee gaat. Een enthousiaste reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze reis is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar unieke flora en fauna. Op Madagascar vind je flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt vinden. We trekken te voet de natuur in en sommige wandelingen in de parken die we maken zijn pittig te noemen. Een goede conditie is daarom belangrijk om aan alle programma –onderdelen deel te kunnen nemen.

Behalve een stevige dosis mooie, indrukwekkende natuur staan uiteraard ook diverse ontmoetingen met de vriendelijke lokale bevolking op het programma. Stroom- en waterstoring zijn eerder regel dan uitzondering. We verwachten van onze deelnemers een flexibele opstelling.

Waar overnacht je tijdens de reis?

Er wordt overnacht in middenklasse hotels, waar de kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. In Antananarivo, Antsirabe, Ambositra en Fianarantsoa zijn de hotels centraal gelegen. In de nationale parken als Ranomafana, Ranohira, Tsingy en Périnetreservaat overnachten we in sfeervolle bungalows, welke gebouwd zijn van lokale materialen. Deze accommodatie liggen vaak midden in de natuur!

Hoe reizen we door Madagascar?

We reizen met een eigen bus, zodat we kunnen stoppen waar we willen. Tijdens de excursie naar Tsingy de Bemaraha maken we gebruik van vierwiel aangedreven auto's van het type Landcruiser of Mitsubishi. Om de lange afstanden te overbruggen en daarmee het aantal reisdagen te reduceren, maken we gebruik van een tweetal binnenlandse vluchten.

Wat zijn de bezienswaardigheden op Madagascar?

Madagascar is beroemd om zijn unieke flora en fauna. Op dit enorme eiland, in oppervlakte het vierde van de wereld, hebben dierenrijk en vegetatie zich onafhankelijk van het Afrikaanse vasteland ontwikkeld. Tijdens deze reis bezoek je de bekendste nationale parken en maak je kennis met de vriendelijke bevolking. De reis heeft vele bijzonderheden, zoals een bezoek aan Tsingy de Bemaraha, een mooie wandeling door Isalo nationaal park of een boottocht vanuit Miandrivazo de Mahajiloriver. Op het paradijselijke stranden van Anakao kan worden geluierd of worden gesnorkeld/gedoken boven de koraal riffen.

Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van de verschillende nationale parken?

Perinet is het oudste reservaat van Madagascar, waar je de de Indri indri (de grootste lemurensoort) tegenkomt. Verder tref je in dit park mooie gekleurde kameleons en met uitsterven bedreigde vogelsoorten aan.

Ranomafana park is een must voor vogelliefhebbers; zij zullen hier zeker hun ogen uitkijken. Het park kent 96 vogelsoorten waarvan een groot aantal alleen op Madagascar te vinden is. Tevens tref je hier de civetkat, de muis-maki, diverse orchideeën, de reuzenbamboo en bijzondere palmbomen en boomvarens aan. 

Isalo NP is een park met divers gevormde zandsteenformaties die in de loop der jaren door erosie zijn ontstaan. Een van de highlights van dit park is de Piscinne Naturelle, een natuurlijk zwembad in de vorm van een diepgroene poel. Verder tref je in dit park de ringstaart maki’s aan.

Welke bijzondere dieren en planten kom ik tegen in deze rondreis?

Madagascar is het land van endemische (alleen hier voorkomende) diersoorten. Om een voorbeeld te geven: van de ongeveer 117 soorten zoogdieren die er leven zijn er 105 endemisch. Neem de beroemde lemuur - de halfaapachtigen - waarvan de Indri indri de grootste soort is. Je treft er diverse kameleons in alle kleuren en maten aan, civetkatten en de muis-maki. Wist je trouwens dat de maki symbool staat voor het eiland?

Je maakt kennis met de unieke baobab oftewel apebroodboom. Deze bomen kunnen meer dan 1000 jaar oud worden. Verder vind je er de vreemde Didiercaee, (doornachtige vetplanten) ook wel de octpusboom genaamd. In de lente rijd je door wouden van mimosa en eucalyptus. Je treft er de reuze bamboe en bijzondere palm en boomvarens aan. Er komen ongeveer 1000 soorten orchideeën op Madagascar voor.

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?

Madagaskar heeft een tropisch klimaat dat vooral wordt bepaald door haar ligging op het zuidelijk halfrond en de invloeden van de zuidoostpassaat. In de Malagassiche winter (april-oktober) valt er nauwelijks regen en ligt de temperatuur rond de 25 graden. In het zuiden rond de  30 graden.

In de Malagasschie zomer (November - maart) liggen de temperaturen hoger en is er meer kans op neerslag. De meeste regen valt in een grote bui aan het einde van de dag. November is de natste maand. In het zuid-westen van Madagascar valt ook in de zomer maar weinig regen.

Wat is het voltage in Madagascar?

In Madagascar is de netspanning 220 Volt; de stopcontacten zijn van het Franse type C en soms G.

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

In de hotels kun je accu’s of batterijen opladen.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bellen: in de grote steden en vanuit hotels mogelijk.
Internetcafés: in enkele grote plaatsen aanwezig.
Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Houd er rekening mee dat In Madagascar op het platteland geen of zeer beperkt bereik is. Internet is zeer traag.

Heb ik voor Madagascar een visum nodig?

Voor Madagaskar is een visum nodig, dat ter plekke bij aankomst voor € 35,- makkelijk kan worden verkregen. Uw paspoort dient na vertrek uit Madagascar nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kan ik mijn kleren (laten) wassen tijdens de reis?

Het is mogelijk om gedurende de reis de was te (laten) doen. In de verschillende hotels is het mogelijk om de was te laten doen of gebruik te maken van een wasserette in de buurt.

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Indien je beschikt over een compacte reisklamboe kun je deze meenemen. De meeste hotelkamers beschikken over een fan of  AC en klamboe's boven de bedden. Deze zijn niet altijd heel. Houd er rekening mee dat het wellicht niet altijd mogelijk is om je klamboe handig en/of praktisch op te hangen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Madagascar

Bekijk alle reisblogs over Madagascar